rv-trip-20-2

Сподели

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Кемперуване с деца- мисия възможна!

Хабитатът на човек е сред природата, не е между четири стени. Живото доказателство за това са децата ни, които пощуряват когато не излизат ден-два от вкъщи. А порасналото доказателство сме самите ние. Играехме с цялата тайфа от квартала до тъмно навън и не ни се прибираше. Зимата пък се прибирахме чак след като пръстите ни измръзнат и почервенеят и то само, за да се постоплим и преобуем. Така ми се иска да израснат и децата ми. Близо до природата и малко по-далеч от комерсиалното. И честно казано това съвсем не е химера, защото много хора търсят този начин на живот. Тази свобода на движение се доказва когато отидем на някое място, обособено за спорт (ски, кайт, сърф, риболов…) или на къмпинг. Винаги е пълно с усмихнати детски физиономии и зачервени от игра бузи.

0 hero rvwithfamilycampfire


Пишейки този материал, седя пред кемпера ни на една зелена поляна с почти едногодишния ни син. Той си играе щастлив и необезпокояван на зеления „килим“. Запознава се с тревичките наоколо, с мравките и бръмбарчетата, които му идват на гости и се взира в зелената борова гора нагоре по хълма.
Междувременно 3- годишната ми дъщеря ту прави йога, ту гони някой скакалец или ми носи да ям камъчета, наричайки ги с имена на плодове.
Децата са малки, любопитни изследователи. Кемперът е тяхната подвижна лаборатория, а мястото, което избираме да кемперуваме си е тяхното поле за изследвания, експерименти и трупане на ценен опит.

js walkerfamilytrailers 0026 crop


Ако се чудите как им се отразява пътуването или този вид почивката, ще отговоря кратко- приключенски. Помага им да развиват въображението и уменията си, да бъдат по-самостоятелни. Девойката ни винаги помага със слагането на масата и го прави с желание. Освен това знае името на всеки град/ курорт или държава, в които сме отсядали, а това безспорно ще ѝ е от полза в часовете по география някой ден. Не знам дали има родител, чиито очи да не се пълнят при гледката на 10-15 деца, които играят заедно от най-малкото до най-голямото.
Пък и не е имало дете в обкръжението ни, което да влезе да разгледа кемпера ни и да не излезе от него с думите „мамо, тате, искам и ние да си имаме такава къща на колела“. Да, всяко дете е пленено. И децата са напълно прави, защото си е истинска къща, но с по-малки размери. Има всичко необходимо, за живот и то на ръка разстояние.
Баня, тоалетна, кухня с газови котлони (понякога в по-луксозните модели и фурна и климатик), хладилник, шкафове, гардероб, хол, спалня, печка за отопление през зимата, телевизор .
Има достатъчно, практично подредени и леснодостъпни удобства, за да се посрещнат нуждите на 4-5 членно семейство през всеки един сезон.

rvfamilyvacation2


Тук задължително ще спомена, че кемперите на Campertrips.bg разполагат багажник за колела и с гараж (склад), който може да побере солидно количество багаж. Без проблеми ще наместите сърф екипировката, детска количка или ските си, например.
А ако имате нужда от допълнителни съвети, целият екип на Campertrips.bg с удоволствие ще откликне.
И за нас е от значение децата да растат с усмивка през всеки сезон.

familyrvingtogether 5abc00aa43a1030036929e92

Още Идеи