dam-camper-1 (1) copy

Сподели

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

След лятото: Най-добрите места около вода за ваканция с кемпер

Ех, само ако можеше да е вечно лято…

Горещините приключиха, а с тях затворихме слънцето, пясъка и морето в куфар, който с охота ще отворим догодина в началото на летния сезон. Сега е време да се насладим на златната есен и страхотните възможности, които тя ни предлага за къмпингуване.

Перфектни места около вода с кемпер под наем за 5-звездена почивка на колела от Campertrips са многобройните разнообразни язовири на България. Разполагането на кемпер в къмпинг край вода е истинско олицетворение на лятото, още повече, когато то е отстъпило място на есента.

yazovir iskr
Язовир Искър

Представете си го само: оптускате се, отпивате от любимата напитка и наблюдавате залеза над водата – истинска нирвана, нали?

Някои от най-добрите места за къмпинг с кемпер, освен по крайбрежието на Черно море, в България са именно в близост до езера. Язовирите предлагат прохладен бриз, красиви гледки и много възможности за тотален отдих. Някои от най-красивите залези могат да бъдат запечатани завинаги във фотография точно около вода, а изгревите на язовир са си направо за умиране.

zalez

Страхотни локации за къмпинг с кемпер около вода в страната са: язовир Искър, язовир Въча, язовир Жребчево, язовир Ивайловград, язовир Батак, язовир Кърджали, язовир Копринка, язовир Голям Беглик, язовир Широка поляна, язовир Сопот и язовир Белмекен.

maxresdefault2
Язовир Голям Беглик

Около тези водни резервоари има страхотни къмпинг места, на които можете да разположите без проблеми кемпер от Campertrips. Най-разкошното е, че язовирите винаги за уютно сгушени насред най-магичните локации – в прегръдката на планината и гората. Гледките са зашеметителни, а усещането за бягство и свобода е просто върховно, такова че те дави в красота и едновременно спокойствие.

yazovir shiroka polyana
Язовир Широка поляна

Един от плюсовете на къмпингуването около вода, освен истинският мир, в най-чистата му форма, е това че по време на почивката си с кемпер може да се насладите на риболов в самия язовир, ловейки вечерята си винаги прясна, прясна от водата точно до вас. Както и на друг вид спорт, така да кажем, гребане с каяк.

Друг, разбира се, е този, че може да посетите куп забележителности по пътя си на отиване или връщане. Язовир Искър, например, е на само 15км от град Самоков и околностите. Близо до язовир Жребчево пък се намира Потопената църква “Свети Иван Рилски”, както и пещера Мъгливия сняг и Карановска селищна могила.

yazovir vcha
Язовир Въча

Ако заложите на къмпингуване с кемпер около язовир Батак, може да посетите още пещера Снежанка, музея в Дорково, самия Батак и историческите му забележителности, както и околностите Пещера или Велинград.

Можем да продължаваме до безкрай, тъй като в България наистина има прекрасни места за посещаване и един куп забележителности за разглеждане, но избора оставаме на вас. Ние може да сме сигурни само в едно: ваканцията с кемпер от Campertrips около вода е приключение, на което със сигурност трябва да се отдадете поне веднъж в живота, и то възможно най-скоро.

picture2
Язовир Белмекен

Да, лятото свърши, но за уикенд бягство винаги има време! Резервирайте кемпер за ваканция около водата с Campertrips сега! Ние предлагаме модерни, лесно използваеми кемпери с допълнителни пакети с оборудване и екстри, които ще направят почивката ви повече от запомняща се.

Още Идеи