240828606_141813651459171_39196598578598326_n

Сподели

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Топ 5 на най-досадните неща в къмпингуването

Хммм… 5-те най-досадни неща в къмпингуването? Мислехте си, че любовта към къмпингуването е крайната цел тук в блога на Campertrips.bg, нали?

Редно е да може да бъдем и реалисти и да разберем, че нито един начин на живот, дори и този с кемпер под наем, не е съвършен.

Благодарение на нашите клиенти и фенове, които ни посочиха без колебание няколко “минуси”, успяхме да съберем нещата, които не са чааак толкова розови по време на къмпингуване с кемпер под наем.

Разбира се, че нямаше как да подминем темата с лека ръка и да вземем под внимание интересните ви коментари, защото може би идентифицирането на някои от тези недостатъци ще помогне на вас, нашите клиенти, да планирате по-добре и да се справите с къмпингуването с много по-голяма лекота. 

snimka 2 5 1

#1

Най-лошото нещо? Връщането у дома

Прибирането у дома след страхотно пътуване на открито определено е най-трагичната част от къмпингуването с кемпер под наем.

Завръщане към „нормалния“ живот не се нрави особено много на хората, особено на децата, които няколко дни са били в пълна свобода из природата, благодарение на всички удобства и комфорт, които дават модерните и луксозни кемпери на Campertrips. Нооо живота продължава, кемперите са на разположение и може да се възползвате от тях и в следващите дълги уикенди или да планувате по-дълга почивка за удължаване на удоволствието и незабравимите преживявания сред природата или на морето.

240902095 141813584792511 3112092936676445039 n

#2

Oпаковането и разопаковането! Уф!

Един от малките досадни негативи на къмпингуването е подготвянето и опаковането на багажа и разопаковането му след приключване на почивката. Тук ние от Campertrips можем да помогнем с няколко жокера , за едно истински лежерно приключение на свобода.

– Вариант 1 – ние подготвяме всичко необходимо, като прибори за хранене, посуда, кафе машина, спално бельо, къмпинг аксесоари, барбекю, за спортно настроените – колела, спортни аксесоари – съп бордове, аксесоари за гмуркане и много други. Вашата задача е просто да дойдете с един сак личен багаж, да го подредите по шкафовете и да потеглите. След приключване на почивката може да оставите всичко в кемпера, ние ще се погрижим да го преведем във вид готов за използване от следващите приключенци.

 – Вариант 2 – тъй като някои клиенти прекарват почивката си с кемпер под наем всяка година по няколко пъти, са изградили лична програма за да улеснят опаковане и разопаковане на багажа си. Всичките неща необходими за почивката им са подготвени в пликове и кутии и когато дойде момента за ново приключение с кемпер под наем всичко става за минути. Товарят предварително подготвения багаж в личния си автомобил, прехвърлят го в кемпера и са готови за път.

С кемперите под наем на Campertrips, организацията, помощните удобства и подходящите консумативи, които са включени в пакета ни от услуги, ще улеснят почивката ви.

В нашите модерни, нови и комфортни кемпери под наем може да намерите всички консумативи, които ви позволяват да се насладите на едно истинско приключение в 5-звезден хотел на колела.

Събирането на така наречения ви “дом на колела” също става доста бързо, тъй като всичко си има отредено място и е направено изключително функционално и комфортно.

travel for 2 in a wilderness vista 2 campervan

#3

Третото най-лошо нещо в къмпинга – насекомите!

Разбира се, че ако изберете да почивате сред природата, трябва да очаквате да влезете в близки срещи с насекомите – мухи, комари, скакалци и други подобни.

Кемперите под наем на Campertrips са снабдени с комарници и щори, но, ако погледете от “другата страна на моментата”, в крайна сметка ние сме тези, които “неканени” се настаняваме в “дома” на насекомите и не можем да искаме от тях просто да изчезнат. Постоянно трупащия се опит в къмпингуването ни учи на различни трикове които ще облекчат неприятните срещи с насекомите и последиците от тях. Така например наше лично наблюдение е че лятото комарите си имат работно време, след 21-21:30 те вече не са толкова активни и ние можем да се насладим на страхотната лятна вечер с чаша вино в ръка. Но ако искаме да се защитим на 100% имаме какво да предложим – UV лампа за насекоми, естествено направен репелент от етерични масла от Mood lab, миризмите на който са приятни за хората, но не понасят на насекомите и те бягат от нас, намаляване на външното осветление, таблетки против насекоми включени в контактите на кемпера и т.н.

Много често дивото къмпингуване, ни среща освен с дивата природа и с питомните стада с дребен и едър добитък, а както знаем по тези животни е пълно с кърлежи, които лесно могат да попаднат на тревичката пред кемпера, на която сме се излегнал или сме оставили децата да си играят. Етеричното масло от мента е решението на проблема. Кърлежите не го понасят. Превенцията е просто да се намажем или напръскаме с масло от мента, но при вече забит кърлеж, изваждането му е много деликатен процес и трябва да се действа внимателно, за да не се стига до заразяване с лаймска болест, кърлежа не трябва да се дърпа, върти или натиска, ние трябва да го накараме сам да си тръгне, това е възможно като капнем една-две капки етерично масло от мента върху него, изчакваме 5-10 минути и хоп готово, сам излиза доброволно.

snimka 3 5

#4

Изхвърлянето на отпадъци

Това е неудобство на къмпингуването, което може да бъде с една идея специфичен мирис – да се изразим куртоазно!

Изхвърляне на отпадъците от помещенията за лична хигиена в кемпера е едно от неприятните неща в къмпинга. Но, наемайки кемпер под наем от Campertrips, ние Ви осигуряваме подготвен кемпер, зареден изцяло с всичко необходимо, за да не мислите за нищо поне първите 3-4 дни от почивката си. За дните след това Ви правим пълен инструктаж относно почистване на тоалетна, резервоар за отпадни води, зареждане на резервоар с чиста вода и ако внимавате в картинката всички тези досадни дейности ще Ви се сторят песен.

britz neuseeland venturer plus bbq

#5

Шумът

Лаещо куче, шумна компания, неспокойни деца… всички те, също, присъстваха в “оплакванията” ви, като къмпингуващи.

Истината е, че никога няма да сте напълно сигурни, че където и да локирате кемпера си под наем, няма да се “насладите” на шум, който ще наруши спокойствието на почивката ви. В крайна сметка затова е кемпер, палите двигателя и се премествате на ново по-спокойно място и всичко е наред. Понякога пък от на пръв поглед шумните съседи, може да излезе ново приятелство от което да се окажете изключително доволни.

snimka 1

Избирайки новите, модерни и комфортни кемпери под наем на Campertrips, много лесно може да си спестите голяма част от недостатъците споменати по-горе. Защо? Защото ние сме тук за да превърнем почивката ти в незабравимо преживяване, изпълнено с много емоции и свежи моменти, изпитвайки удоволствието от пътуването с нашите невероятни кемпери.

Още Идеи