04

Сподели

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Здравословен живот на колела: Как да превърнеш приключението си с кемпер под наем в пълноценно преживяване…

Пътуването с кемпер е невероятно приключение, но както всеки друг вид пътуване, то също може да обърка до някаква степен ежедневието на хората, решили да практикуват здравословния начин на живот с добро хранене и повече спорт.

И това е съвсем логично твърдение, все пак излизате от рутината и сте разсеяни от приключението и пътешествието. Освен това „ваканционното мислене и релаксация“ могат деликатно да се промъкнат на пръсти и да ви позволят да се откажете от здравословния си избор – все пак сте на почивка!

Но истината е съвсем друга, абсолютно възможно е  да си прекарате чудесно по време на пътуването си с кемпер и да запазите ежедневната си здравословна рутина, без дори и да си помисляте да се лишавате от истинска почивка.

На път с кемпер

Здравословен живот на колела. Всичко зависи от начина, по който организирате пътуването си.

Старателно се подбрали перфектния за вас кемпер от Campertrips и вече планирате къде да отидете – нима здравето ви не заслужава същото внимание? Една от причините, поради които хората се затрудняват да направят напълно здравословно пътуване с кемпер, е, че пренебрегват планирането му от самото начало. Ние от Campertrips сме ви подготвили няколко кратки съвета, които ще ви улеснят, превръщайки приключението с кемпер в страхотно преживяване със здравословен “режим”

СЪВЕТ 1: Движете се всеки ден

Изпълнете дните си със забавни дейности, които ви карат да се движите; отидете на поход в планината или кратка разходка из природата, разгледайте туристически забележителности в околността, в която почивате, поиграйте на игра на открито със семейството и приятелите си или дори направете истинска пълноценна тренировка, буквално пред кемпера си с всички нужни удобства. Когато избирате паркинги и къмпинг за кемпери, намерете такива, които ви улесняват да бъдете активни. А когато стигнете локацията си там, изберете, когато можете, да ходите пеша или да карате колело, вместо да шофирате. Активността може лесно да бъде включена в почивката с кемпер, без да ви се струва, че вършите нещо по задължение. Движението всеки ден по време на ваканция с кемпер дори може да направи пътуването ви по-забавно и запомнящо се.

Планина и църква

СЪВЕТ 2: Направете здравословното хранене част от приключението

Планирането на храненията и така важните закуски предварително е един от най-добрите начини да се уверите, че ще се храните пълноценно по време на пътуванията си с кемпер. Предстоящото пътуване с кемпер е чудесно време да проучите нови рецепти и да излезете от зоната си на комфорт при готвене. Когато планирате храната си предварително, пък изключително лесно и значително по-бързо ще напазарувате само нужните продукти от предварително изготвения ви списък. По този начин ще направите похапването на нездравословни храни много по-неудобно, тъй като в кемпера винаги ще имате само храните, включени в здравословния ви плана за хранене. Можете дори да потърсите местни фермерски пазари по маршрута си и да се снабдите с пресни сезонни храни. Консумацията на местни храни ще превърне храненето ви по време на почивка с кемпер по-специално, особено след като ще знаете, че разполагате само с тях, благодарение на това че сте избрали да се насладите на по-приключенска ваканция в този момент. А през дългите дни на шофиране избягвайте да се зареждате с нездравословна храна от бензиностанциите, като имате предварително подготвени здравословни закуски (като любимия ви вид ядки) или пресни плодове и зеленчуци в кемпера. С малко планиране и креативност здравословното и вкусно хранене може да се превърне в най-хубавата част от пътуването!

Рилските езера

СЪВЕТ 3: Отпуснете се и спете пълноценно

Макар че пътуванията с къща на колела са начин да се освободите, подмладите и да си починете от нормалния живот, те могат да бъдат и една идея стресиращи и хаотични. Важно е да се уверите, че балансирате всички вълнуващи моменти от пътуването с малко време за почивка. Релаксиращите дейности са различни за всеки от нас, но каквото и да обичате да правите, за да намалите нивата на стрес, правете го и в кемпера, защото условията са изключително комфортни и удобни. Също така е важно, по време на пътуванията си да отделите достатъчно време за “възглавницата”. Сънят е в основата на здравословния начин на живот, но при пътуването с кемпер това може да се окаже трудно, особено ако имате неудобен матрак. Модерните и изключително комфортни кемпери на Campetrips гарантират условия на 5-звезден хотел на колела, така че няма защо да се притеснявате за детайли като неудобен матрак или подобни. Сънят сред природата ще ви се стори, като истинско и пълноценно СПА преживяване.

Хижа в планината

СЪВЕТ 4: Погрижете се за здравето и безопасността си

Разбира се, никой не иска и да си помисля, че по време на пътуването си с кемпер може да се разболее, да се нарани или да попадне в опасно положение, но реалността е такава, че могат да се случат един куп неприятни ситуации. Оборудването на кемпера с неща от първа необходимост ще ви помогне да останете в безопасност, както и подготвени за всичко по време на пътуването си. Има вероятност никога да не използвате предметите за първа помощ, но наличието им в модерните кемпери на Campertrips ще ви позволи да се насладите напълно на пътуванията си със спокойствие и сигурност, че сте подготвени. Защото наистина няма нищо по-важно от вашето здраве и безопасност.

В крайна сметка се оказва, че здравословното къмпингуване с кемпер е Мисията възможна, нали? Просто Преди следващото си пътуване използвайте кратките съвети на Campertrips, за да се уверите, че сте се подготвили за здравословно пътуване от самото начало.

Още Идеи

Здравословен живот на колела: Как да превърнеш приключението си с кемпер под наем в пълноценно преживяване…

Пътуването с кемпер е невероятно приключение, но както всеки друг вид пътуване, то също може да обърка до някаква степен ежедневието на хората, решили да

Прочети Повече »