camper detail image

Сподели

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Полезни съвети за начинаещи.

Когато човек за първи път си вземе „къща на колела“ няма търпение да отиде на някое приказно място. Неминуемо обаче, първата среща води със себе си и много въпроси. Наемайки кемпер от Campertrips, Вие получавате много внимание и подробен инструктаж.

В тази статия ще Ви дадем някои насоки за начинаещи, за които да помислите предварително или да не пропускате при пътуване.

 1. Избор на маршрут и място за пренощуване.
  Това е може би най-важната стъпка за новобранците. Ако за първи път сте с кемпер и няма някой опитен къмпингар около вас, най-разумно би било да отидете на къмпинг, като местата се запазват предварително. Там винаги ще има кой да ви подаде ръка или поне да се допитате, ако възникне казус.
  Но, ако сте по-смели и все пак предпочитате дивото къмпингуване, вземете предвид следните съвети:
  • соларите трябва да имат пряк достъп до слънчева светлина, за да се зареждат активно;
  • мястото, което сте избрали трябва да е достатъчно равно, за да можете с минимум намеса да нивелирате кемпера;
  • почвата под гумите ви трябва да е достатъчно стабилна, за да не затънете.
 2. Пестете водата.
  Колкото и голям резервоар да има вашия дом на колела, не забравяйте, че той не е кладенец и уви, водата има край. Ако сте предприели диво къмпингуване не забравяйте да се огледате за крайпътна чешма наблизо.
  Ако след хранене забърсвате чиниите с хартиена кърпа ще си спестите и време и вода за измиването им.
 3. BBQ – то е най-лесния и практичен начин да приготвите храната си.
  Когато вече веднъж сте запалили барбекюто, възползвайте се и пригответе по-голямо количество храна, което би стигнало за още едно хранене, за да си спестите време, което можете да прекарате любувайки се на природата, компанията или практикувайки любим спорт например.
 4. Нивелиране на кемпера.
  Важна подробност, касаеща качествения сън, готвенето, както и оттичане на водата в банята. Ако нямате нивелир под ръка, можете да използвате приложение за смартфон.
 5. Габарити на кемпера!
  Ако за първи път карате кемпер и особено ако нямате опит с маневрирането и шофирането на толкова дълго и високо МПС, то не трябва да забравяте да гледате в огледата по-честичко и да се изнасяте достатъчно при по-остър завой. По-ниските клони също биха могли да бъдат проблем и трябва да имате едно на ум при минаване покрай дърветата.
  А за да си спестите сериозни главоболия при пътуването, избягвайте тесните улички в малките градчета, защото може да се заклещите.
  Проучете предварително маршрута си, ако имате възможност.
 6. Направете списък с всичко необходимо преди да тръгнете.
  Ние от Campertrips можем да помогнем с практични пакети за спорт, комфорт и приятно прекарване, за да не се налага да взимате всичко от вкъщи.7.Съобразете електрическите уреди, които взимате с наличните мощности в кемпера.
  За използването на сешоар, кафемашина и др тип техника над 1000 kw е необходимо да предвидите мощен инвертор (погледнете пакет Вътрешно електричество – High power), за да не предизвикате късосъединение в ел.мрежата.
  Лаптоп, телефон, музикални колонки, фотоапарати и др. подобна техника можете да зареждате с предлаганите от нас по слаби инвертори 400-1000 W ( Виж пакет – вътрешно електричество – Low Power).

Ние от Campertrips.bg обичаме природата и се стараем да не замърсяваме.
Молим ви, проверявайте обстойно за отпадъци преди напускане на избраното от Вас място за престой, за да пазим нашата малка планета чиста и да приключенстваме с наслада.

Поздрави!

Екипът на Campertrips

Още Идеи