С кемпер под наем, на море

Сподели

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

С Кемпер На Море

Това лято искате нещо ново, нещо различно, но какво да бъде то?
Ами лято е, нека заложим на любимото синьо, но! да вдигнем малко адреналина.
Ако досега не сте го правили, време е да го изживеете- пътуване с кемпер.
Представете си, че се будите сутрин и докато сте още в леглото виждате между пръстите на краката си изгрявящото слънце, озаряващо равното като тепсия море и целия небосклон. Добреее, това е едно чудно начало на деня, безспорно. Какво да бъде продължението, избирате само Вие.
Йога, съп падъл борд, уинд сърф, кайт сърф, джогинг по плажа, каране на колело… Това са само част от спортовете, които можете да практикувате близо до или във водата. А Campertrips ви дава възможността да се събудите в нов, уютен кемпер буквално на метри от нея.
От север на юг нашето черноморие изобилства от подходящи места както за диво къмпингуване, така и за регулирано. Тръгвайки от Дуранкулак, Крапец, Шабла, Тюленово, Камен бряг, Калиакра, Топола, Балчик…и така до Варна, е пълно с гледки, които биха успокоили и най-бурната душа или пък биха задоволили липсата на адреналин през изминалите работни дни. Крапец например, е една от най-предпочитаните кайт сърф дестинации в България.

Положението на юг от Бургас е още по-наситено от към къмпинги и приятни места сред природата:
Вромос, Черноморец, Градина, Смокиня, Каваци, Корал, Варвара, Гардения, Арапя, Ахтопол, Синеморец и още много, много други.
Кой не е чувал за Градина?
Там от години се практикуват както уинд, така и кайт сърф, а в по-спокойните дни и падъл борд или пък уейк борд.
Само, че един истински пътешественик съвсем не се ограничава само с ширините на собствената си страна. А като говорим за „синьо“, няма как да не споменем съседна Гърция с безкрайните плажове. Егейско море Разбира се, като най-близки няма как да не споменем ръкавите на Халкидики ( Thalatta, Armenistis, Ouranoupoli), Пелопонес и така стигаме до най-синьото- Йонийско море. Приказната Лефкада е сборен пункт както на туристи, така и на сърфисти. От едната страна на острова /Василики/ са уинд, а от другата кайт сърфистите.
Друга възможност и маршрут през Гърция е ферибот от Игуменица до… Бари например. Е да, за Италия е по-типично градусът да е висок, но него ще засегнем в отделна тема.
Имате избор да направите и своето пътуване изцяло по суша и да посетите бреговете на Адриатическо море. Там възможностите за къмпингуване са толкова много, че няма как да се обхванат всички. Като се започне от
Дубровник, Баска вода,
Биоград на Мору, О. Крък, та чак до Истрийска област- Пула, Пореч, Ровин…
Всичко, от което имате нужда е приключенски дух и… кемпер 😊

Още Идеи

С кемпер под наем, на море

С Кемпер На Море

Това лято искате нещо ново, нещо различно, но какво да бъде то?Ами лято е, нека заложим на любимото синьо, но! да вдигнем малко адреналина.Ако досега

Прочети Повече »